1. feb, 2021

Is de angst voor een mutatie van het virus terecht?

De Epidemedia houdt niet op.  Gepost: 20 12 20  (voor het begrip Epidemedia: blog wat bepaalt de Ernst van de coronacrisis)

Er is altijd wel weer slecht nieuws dat verspreid moet worden, en zo wordt de Coronacrisis al maar groter. Niet door het virus maar door onszelf.

Ik leg kort uit dat  mutatie er bij hoort, en verwijs onder naar een link naar een filmpje wat wel 9 minuten duurt. Het echte probleem van de mutaties is niet dat ons immuunsysteem het niet de baas kan, maar dat de  prik met mRNA tegen de Spike eiwit fractie van het virus ( ook wel Corona vaccin genoemd)  op termijn mogelijk minder werkt. Daarvoor verwijs in naar een 14 minuten durend filmpje, waar zeer leerzaam is over hoe verschillend ons immuunsysteem werkt bij een infectie en bij een vaccinatie.

Leven is celdeling, delen is  kans op foutjes, dit proces heet muteren. Het is vaker goed dan slecht nieuws heel simpel omdat iets wat  kwaad kan zelden in  nog kwaadaardiger verandert.

In dit artikel in Nature (https://www.nature.com/articles/d41586-020-02544-6) is dat allemaal wetenschappelijk beschreven, en ik beperk met tot een stukje  aan het  eind :

Despite the virus’s sluggish mutation rate, researchers have catalogued more than 12,000 mutations in SARS-CoV-2 genomes. But scientists can spot mutations faster than they can make sense of them. Many mutations will have no consequence for the virus’s ability to spread or cause disease, because they do not alter the shape of a protein, whereas those mutations that do change proteins are more likely to harm the virus than improve it

Dus weer heel veel ruimte in het nieuws voor iets waar je niets aan kan doen.

En dus geen aandacht voor wat je wel kan doen, je eigen afweer versterken met life style en als je te korten hebt, (wat in bepaalde bevolkingsgroepen vel voorkomt, en bij vitamine D zelfs bijbel veel Nederlanders) deze met supplementen wegwerken. 

In deze video link wordt het fenomeen muteren goed uit gelegd https://www.youtube.com/watch?v=s4x9R4nmRZg&ab_channel=NOSop3

 

In februari 2021, als de mRNA-COVID-19 Spike campagne ( ook wel Corona vaccinatie genoend) goed op gang is gekomen, legt Pierre Capel ( emeritus hoogleraar immunologie ) uit hoe ons afweer systeem virussen aanpakt, maar ook hoe de mRNA prik slechts een klein gedeelte van het virus ter herkenning aanbied ipv het hele virus,zoals dat gebeurd als je de ziekte doormaakt, en dat  de reden is dat de mRNA -COVID-19 Spike campagne (ook wel Corona vaccinatie genoemd) op termijn mogelijk niet beschermt. 

https://www.youtube.com/watch?v=aLbl6-nv1mc

De main steam media hebben daar dan juist weer  geen aandacht voor. 

Vandaar dit blog