Wie ben ik ?

Twitter: Volg mij op  @dokter_michael

Voorgeschiedenis

In 1982 ben ik als huisarts in een kleinschalige praktijk gaan werken in 's-Hertogenbosch.

Tijdens mijn geneeskundestudie heb ik ook delen van het kandidaats psychologie gehaald omdat ik erg geïnteresseerd was in wetenschapsfilosofie, methodologie en statistiek.

Zodoende had ik al vroeg de gedachte dat de universitaire geneeskunde "slechts" een van de mogelijke benaderingen van ziekte en gezondheid was. En eenmaal op dat spoor besloot ik dat ik naast mijn visie ook mijn therapeutische mogelijkheden wilde verruimen. Na de studie geneeskunde heb ik dan ook veel opleidingen gedaan op het complementair geneeskundige vlak.

Mijn missie werd: complementaire geneeskunde op basis van de "evidence based medicine"-gedachte integreren in de huisartsenpraktijk. Het bleek een formule te zijn die mijn werk veel interessanter maakte en de patienten erg aansprak. 

 

De coronacrisis 

In december 2020 liep mijn huisartsenregistratie af en besloot ik te stoppen met behandelen. Geheel ongevraagd kreeg ik er nog een jaar bij, en dat geldt voor 17.000 artsen, omdat niemand aan zijn registratie eisen kan voldoen.  

De coronacrisis zie ik als een kans. Hoe verdrietig het overlijden van geliefden, hoe naar het ook is dat je er behoorlijk ernstig en lang ziek van kunt zijn: ik zie plotseling dat ik de ideeën die ik heb over een goede gezondheidszorg zorg kan illustreren aan de hand van de COVID-19 epidemie.

En dat de toepassing van die ideeën ons ook uit de Coronacrisis kunnen helpen.

Alleen samen komen we uit de Coronacrisis.  Met een integrale aanpak.