Wie ben ik?

Voorgeschiedenis

In 1982 ben ik als huisarts in een kleinschalige praktijk gaan werken  in 's-Hertogenbosch.

Tijdens mijn geneeskunde studie heb ik ik ook delen van het kandidaats psychologie gehaald omdat ik erg geïnteresseerd was in wetenschapsfilosofie, methodologie en statistiek.

Zodoende had ik al vroeg de gedachte dat  de universitaire geneeskunde "slechts" een van de mogelijke benaderingen van ziekte en gezondheid was. En eenmaal op dat spoor  besloot ik dat ik naast mijn visie ook mijn therapeutische mogelijkheden wilde verruimen. Na de geneeskunde opleiding heb ik dan ook veel opleidingen gaan op het complementaire geneeskundige vlak.

Mijn missie werd: complementaire geneeskunde op  basis vande  "evidence based medicin" gedachte integreren in de huisartsenpraktijk. Het bleek een formule te zijn die mijn werk veel interessanter maakte en de patienten  erg aansprak. 

De coronacrisis 

In december 2020 liep mijn huisartsenregistratie af en besloot ik te stoppen met behandelen. 

De Corona crises zie ik als een kans. Hoe verdrietig het overlijden van geliefden, hoe naar het ook is dat je er  behoorlijk ernstig en lang ziek van kunt zijn: ik zie plotseling  dat ik de ideeën die ik heb over een goede gezondheidszorg zorg kan ilustreren aan de hand van de COVID-19 epidemie.

En dat de toepassing van die  ideeen ons ook uit de coronacrisis kunnen helpen.