Corona, loep op de gezondheidszorg, naar een integrale oplossing.

Onder deze titel komt er medio 2021 een boek uit met een analyse van onze gezondheidszorg. De COVID-19 pandemie doet wat crisissen zoals revoluties, oorlogen en economische recessies doen: het maakt in de vorm van de coronacrisis iets duidelijk. De coronacrisis legt een loep op de samenleving. Zo beschouwd kunnen we wat van de pandemie leren.

Dit boek beschrijft de gezondheidszorg door de “corona”loep. Hoe de gezondheidszorg bijna kopje onder ging, hoe zij daarna veranderde. Deze loep legt zwakke plekken bloot en geeft een richting voor een oplossing die niet alleen moet werken voor de bestrijding van de epidemie, maar voor de gezondheid van de mensen het algemeen. Het boek beschrijft een letterlijk fundamenteel andere aanpak van het gezondheidszorgsysteem. 

Het laat zien dat we de COVID-19 epidemie niet moeten laten verworden tot een coronacrisis, maar het moeten zien als een kans om de bevolking ervan te doordringen dat wat je zelf kunt doen de basis is: niet alleen defensief besmetting voorkomen maar ook positief werken aan je weerstand. Een kans op een fundamenteel betere gezondheidszorg door te werken aan een samenwerking tussen universitaire en complementaire gezondheidszorg en aandacht voor het milieu.

Het boek bestaat uit 2 delen. Deel 1 bestaat uit 6 hoofdstukken. In de eerste drie worden   problemen van de gezondheidszorg tijdens de coronacrisis  besproken.

In hoofdstuk 4 t/m 6 wordt preventie geherdefinieerd en alternatieve gedachtes over vorm / inhoud van onze gezondheidsorg geschetst .

Deel 2 bestaat uit addenda's waarin ik specifiek topics behandel. Enkele voorbeelden hiervan kunt u ook lezen op deze site.